26 Haziran 2012 Salı

Kalbura Bastı




MALZEMELER
1 paket margarin(yumusatilmis)
2 yemek kasigi yogurt
1 yumurta
1 su bardagi irmik
1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1/2 cay bardagi pudra sekeri

Bu malzemelerden yumusak bir hamur elde edin.
Ceviz buyuklugunde toplar koparin ve sekil verin.
Ben evdeki suzgeci kullanarak sekil verdim.
Serbeti icin
2,5 su bardagi su
2,5 su bardagi seker
Ceyrek limon suyu
Serbet kaynayinca limonunu katip 10-15 dk daha
kaynatin,sogutun

Tepsiye aralikli dizdiginiz tatlilari firinda
230 derecede alt ust kizarana kadar pisirin
Firindan cikinca 5 dk bekleyin tatli sogumadan
soguk serbeti ilave edin .bu sekilde soguyana kadar
bekletin,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder