29 Temmuz 2012 Pazar

GÜLLAÇ

Ramazan denince akla gelen ilk tatli gullactir.
Hafif yumusacik bir tatlidir .Iftar menulerine
mutlaka koymalisiniz.


MALZEMELER
Yapilisi gayet kolay.
10 tane gullac yufkasi
2 litre sut
1 su bardagi seker
1 yemek kasigi gul suyu
1 su bardagi ogutulmus ceviz-findik
suslemek icin ceviz,incir,nar,cilek vs.
Yapilisi
Sutu seker ve gul suyunu bir tencerede el yakmiycak
kadar isitin cok soguk olmamali(pastorize sut degilse
once sutu kaynatin sonra sogutun el yakmayacak kadar)
Genis bir tepside yufkalari sirasiyla sutle islatin
Herbir yufka 2 kepce sutle iyice islatilmali
Sonra servis tepsisine yerlestirin 5 yufkadan sonra ceviz-findik
karisimini esit sekide yayin
Sonra diger 5 yufka icinde aynisini tekrarlayin
Tencerede ve tepside kalan sutu gullaclarin ustune
dokun.Uzerini strecle kapayip 2 saat kadar
buzdolabinda bekletin.servis ederken uzerini istediginiz bir
malzemeyle susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder