7 Ağustos 2012 Salı

Bamya Çorbası


Bamya corbasiyla Kayseri yillarimda tanismak nasip oldu.
Hem lezzetli hemde doyurucu bir yemek.
Malum bamya mineraller acisindan zengin bir sebze.
Ayrica bol lifli olmasindan dolayi mide bagirsak
dostu.Eger sevmiyorsaniz sevmeye calisin seviyorsaniz
bol bol tuketin...

MALZEMELER

1 su bardagi kuru kucuk bamya
250 gr yagsiz kuzu eti
1 kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
1/2 yemek kasigi biber salcasi
1/2 su bardagi sivi yag
(yagin bir kisminin yerine tereyag kullanabilirsiniz)
1 limonun suyu

Yapilisi
Bamyalarin tuylerini temizlemekle basliyoruz
Kuru oldu icin genis bir bezin arasina bamyalari alip
avuc icimizle bezle birlikte sertce surterek tuylerin
dokulmesini sagliyoruz.Bu islemi cokca yapip bamyalari
temizliyoruz.Tuyleri dokulen bamyalari bezin icinden
aliyoruz.3-4 bardak suyla birlikte 10 dk hasliyoruz.
Boylece ipinden rahatlikla cikarabiliriz.
Tencere yada daha hizli pisirmak isterseniz
duduklu tencerede yagla kucuk dogranmis soganlari
kavuruyoruz.Uzerine etleri ilave edip suyunu cekene
kadar kavuruyoruz
Salcalarini ilave edip bamyayida tencereye aliyoruz
5-6 bardak su ilave edip uzerine tuz ve limon suyunuda
ekliyoruz.
Bamyalar pisene kadar orta ateste kaynatiyoruz
Duduklu tencerede20-25 dk da pisiyor.
Bol limonla servis yapiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder