13 Ağustos 2012 Pazartesi

Çiğ Börek

Sicak bir bardak cay ,domates sogus,siyah ve
yesil zeytin ve cig borek...Bu ziyafeti yasamak hem
cok kolay hemde pek masrafsiz...
Gelelim cig borek tafine.Ben biraz buyuk yaptim
dar vakitte cok zaman harcamamak icin ama siz
 daha kucuk ebatlarda da yapabilirsiniz...



MALZEMELER

Hamuru icin;
3 su bardagi un
1su bardagi su
1tatli kasigi maya
1 tatli kasigi tuz
Ici icin
1/4 kalip beyaz peynir
Beyaz peynir miktari kadar rende kasar
Bir tutam maydanoz,dogranmis
1 domates ince dogranmis
2 dal yesil sogan(istege bagli)
Birtutam pul biber
Kizartmak icin 1/2 su bardagi sivi yag





Unun ortasini acip maya ,su ve tuzu ilave edip
kulak memesi kivaminda hamur elde edin.
Un yada su ilave ederek kivam ayarlayabilirsiniz
5-10 dk dinlendirin
Bu arada ic harcini hazirlayin.
Beyaz peyniri ezin kasari ve dogranmis sebzeleri
ilave edip karistirin.Biberinide ekleyip hafif karistirin

Hamurdan kucuk bezeler koparin ve tatli tabagi genisliginde
acin.Yarisina ic harcindan koyup yayin.
Harcsiz kismi digerinin uzerine kapatip kenarlarina
parmak uclarinizla basarak iyice kapatin.
Yagi genis bir tavada kizdirin ve borekleri
alt ust ederek kizartin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder