7 Ağustos 2012 Salı

Hünkar Beğendi



Tadini cok begendigim fakat yapmaya cesaret edemedigim
bir yemektir hunkar begendi.E yapmaktan cok bizim hunkara
begendirebilirmiyiz diye hep cekimserlik vardi.
Dun iftarda bir aclik cesaretiyle olacakki yaptim.
Hunkar  da begendi.Artik tekrar tekrar yaparim.
Ayrica gozumun korktugu kadar zor bir yemek degil.
Benim gibi et ve patlican severlerine tavsiye edilir.

MALZEMELER
4 kisilik
3 orta boy kozlenmis patlican
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi siviyag
tuz,karabiber

Yarim kilo kuzu eti,kusbasi dogranmis
1 kuru sogan
2 yesil biber
1 buyuk domates
2 dis sarimsak
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bardagi sicak su
Tuz

Yapilisi
Eti ve sivi yagi tencereye alin et suyunu cekene kadar kavurun
Yemeklik dogranmis sogan,biber,domates ve sarimsagi ilave edin
4-5 dk soteleyin
Uzerine salcayi ve suyu ilave edip tuzunu ekleyin
Etler yumusayana kadar kisik ateste pisirin
Etler piserken baska bir tavada begendi icin kozlenmis
 patlicanlari ince ince kiyin
2 yemek kasigi sivi yagda unu bir iki karistirmayla kavurun
un kokusu gitsin.
Patlicanlari ilave edin iyice karistirin 
Yavas yavas sutunu ilave edin kivamini elde edene
kadar karistirin.Tuz  ve karabiber ilave edin kaynayinca
ocaktan alin.
Sogutmadan servis tabaginin altina patlicanli kismi
uzerinede etini yerlestirip sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder