21 Ağustos 2012 Salı

Kandil Simidi


Bir diger bayram ikrami da kandil simidi idi.
Yaprak sarmasi va patatesli pogcada vardi ama
onlarin daha onceden tariflerini ekledigim icin
simdi yazmiyorum.
Tatlilarin yanina sevimli bir tuzlu ariyanlar icin
guzel bir secenek.



MALZEMELER
100 gr margarin(yumusatilmis)
1 cay bardagi sivi yag
2 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi mahleb
1 yumurta ,sarisi icine aki uzerine
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
Alabildigi kadar un
Uzeri icin susam

Yumusak bir hamir elde edecek sekilde
hamurunu hazirlayin.
Kucuk bezeler koparip rulo yapin
Iki ucun birlestirin
Yumurta akina batirin sonrada susama bulayin
Yagli kagit uzerine tepsiye aralikli yerlestirin
200 derecede pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder