3 Ağustos 2012 Cuma

Muhallebili Güllaç




Bu oyle bir tatlıki iki sutlunun muhtesem birlesimi
Hem hafif hem lezzetli hemde bereketli. Daha ne olsun
deyilmi.Gecen aksam arkadasimda yemistim,resimlerde
var.Bende denemek hemde yayinlamak icin yaptim
sizede tavsiye ederim muhakkak deneyin.




MALZEMELER
10 kisilik
4 Gullac yufkasi
4 su bardagi sut
1/2 su bardagi seker
Gul suyu 1 tatli kasigi
Muhallebi icin;
1 litre sut
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
50gr margarin
1 paket vanilya
2  kucuk cay bardagi seker
Uzeri icin;
ogutulmus antep fistigi
yada ceviz
nar,hindistan cevizi

Muhalebinin yapilisi
Yagi tencerede eritin unu 3-4 saniye kavurun
bu un kokusunu almak icin
Sutu yavas yavas ekleyip unu cozdurun
nisastanin uzerine kaptaki sutten alip cozdurun
tencereye ilave edin.
Devamli karistirin,
Sekerini ilave edin karistirmaya devam edin
Kaynayinca ocaktan alin vanilini katip
iyice cirpin.
Borcamin alt kismina el yakmayacak kadar isitilmis
sekerli ve gul sulu sutle iki gullac yapragini islatip
yerlestirin.
Sutun yarisini bu iki yaprakta kullanin.
Uzerine hazirladigimiz muhallebiyi dokun.
Kalan iki gullacida sutle islatip muhallebinin uzerine serin
kalan sutude ustune dokun.
Bir muddet sogutun ve sutu cekene kadar bekletin.
Uzerini strecleyip buzdolabinda iki saat sogutun(en az)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder