3 Ağustos 2012 Cuma

Safranlı İç Pilav


Oncelıkle ben yemeklerde safran kullanmayi cok
seviyorum.Hafif bir aroma guzel bir renk veriyor.
Bir cok faydasi olan safrani et yemekleri,pilavlar
ve dolmalarda kullanmanizi oneririm
Benim bildigim bir kac faydasi soyle
 **Istah acici,sinirleri yatistirici,vucuda dinclik ve kuvvet
verici,karaciger hastaliklarina iyi gelir,astim ve bronsitte
faydali,oksuruk giderici ve ates dusurucu etkisi var,dis etlerine
faydali ve dis agrilarina iyi geliyor.
Kullanirken miktari fazla abartilmamali.Fazlasi zararli.
Birde safranin hakiki oldugunu anlamanin en iyi yolu
zeytin yaginda cozulup cozulmedigine bakmak.Cunku
zeytin yaginda safran cozulmez yani rengini vermez.
Gelelim pilavimiza

MALZEMELER
1  su bardagi pirinc
2 su bardagi kaynar su
2 yemek kasigi kus uzumu
2 yemek kasigi antep fistigi
2 yemek kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi safran
yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi tereyagi
Yapilisi
Pirincleri yikayip suzdurun
Yagi tencerede eritin fistiklari ve uzumu
hafif kavurun (bir iki karistirmalik)
pirinci ilave edin 4-5 saniye kavurun
Su ve safrani ve tuzunu ilave edip karistirin
Kaynamaya baslayinca kisik ateste agzi kapali
olarak suyunu cekene kadar pisirin.
Altini kapatinca kapagini acmadan yarim saat
dinlendirin.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder