2 Ağustos 2012 Perşembe

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Ramazanda iftar menusu icin ideal bir corba.Terbiyeli yada bizim
oralardaki ifadesiyle "miyanali"yani mis kokulu bir corba.
Gelelim yapilisina.

MALZEMELER
 1 parca tavuk gogsu (haslanmis ince didilmis)
Eger kalabalik bir davet icinse 1 tum tavugu haslayin
ve didin suyunuda corbaya katin.
2 yemek kasigi tel sehriye
1 yemek kasigi salca
3 yemek kasigi kavrulmus un
(unu ayri bir tavada cok az pembelesene kadar
karistirarak yagsiz kavurun,bu un kokusu enfes
bir aroma verecek)
1 tatli kasigi pul biberi
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi tereyag(tum tavuk kullaninca yagi azaltin)
Tuz,nane,kekik

Yagi tencereye alin salcayi hafif kavurun.
Unu ekleyin ve etin suyuyla unu pelte kalmiycak
sekilde cozdurun
Bu su yetersizse kaynamis su ilave edebilirsiniz.
Sonra parcalanmis etleri ve sehriyeyi ilave edin
Tuz, biber ve nanesinide katin ve kaynayana kadar
arada karistirin.kaynayinca kisik ateste 10 dk daha
pisirin.
Bol limonla servis yapin....afiyet olsun....

1 yorum: