4 Eylül 2012 Salı

Havuçlu Kek


Havuclu keki bilmeyen yemeyen yok denecek kadar
azdir.Buda benim kullandigim tarif.Guzel kabariyor
icindekiler dibe cokelmiyor desem kekin kivaminda
oldugu anlasilir herhalde.Ben havuclu kekte bol tarcin
kullaniyorum ve biraz kizarmis kek seviyorum
Kisacasi detaylari kendinize gore ayarlayabilirsiniz.

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 yarim bardak sut
1/2 yarim bardak siviyag
2 ortaboy havuc, rendelenmis
4-5 incir kucuk dogranmis
1 cay bardagi cekirdeksiz uzum
1 tatli kasigi tarcin
1,5 su bardagi un (miktari ayarlayin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Yapilisi
Yumurta ve sekeri iyice cirpin
Sut ve yagi ilave edin karistirin
Havuc, incir ve tarcini ekeyin karistirin
Unun bir kismi ile uzumu karistirin ve karisima ekleyin
Vanilin,kabartma tozu ve kalan unuda ekleyerek akiskan
ama cok sivi olmayan bir karisim elde edin.
Yaglanmis kek kalibina kek karisimini dokun
Onceden isitilmis firinda 180 derecede icini
cekene kadar pisirin.
Ilk yarim saat firinin kapagini acmayin kek sinmesin
Uzerini pudra sekeri yada hindistan cevizi ile susleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder