1 Eylül 2012 Cumartesi

Ispanaklı Kol Böreği





Guzel saglikli bir borektir ispanakli borek.Ayrica diger boreklere
gore dahada hafiftir.Bizimde severek yedigimiz bir borek.
Burda taze turk yufkasi her zaman bulunmadiginda buralarin
donmus yufkarindan kullaniyorum bazen.Tadida gayet guzel.
Cok ince oldugu icin sadece yagliyorum ve sonuc citir citir
milfoy tadinda borekler.

MALZEMELER
Hamuru icin
3 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
alabildigi kadar su
Hafif sert bir hamur yogurun uzerini strecleyin 15dk dinlensin
 1 cay bardagi sivi yag
Ici icin
Yarim kilo dogranmis haslanmis ispanak
250 gr kadar beyaz peynir
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
tuz ,pulbiber
Uzeri icin yumurta sarisi

Yapilisi
Yumurta buyuklugunde hamurdan bezeler alin
Herbir bezeyi unlayarak ince acin(5-6 beze)
Yufklari yaglayin
(eger hazir yufka kullaniyorsaniz sut ve yag karisimi ile islatin
Amerikan yufkasi kullaniyorsaniz 7 numarali yufkayi sadece yaglayin)
Ispanak-peynirli ic harctan yufkanin bir kosesinden yufkanin1/3ne
yayarak surun ve rulo yapin
Yaglanmis tepsiye seritler sekinde dizin
Uzerini yumurtalayin ve 250 derecede kizarana kadar pisirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder