4 Eylül 2012 Salı

Kabaklı Mantarlı Güveç



Sebze agirlikli guzel bir yemek tarifi daha.Yemegin pistikten sonraki
resimlerini buyuk bir istahla tuketildigi icin cekme firsati bulamadim.
Artik bu kadari ile idare edicez :)

MALZEMELER
Yarim kilo kusbasi et
4-5 adet kabak
10-12 adet mantar
1 kuru sogan
2 domates
2 yesil biber
2 dis sarimsak
Yarim yemek kasigi salca
Yarim cay bardagi zeytin yagi(kucuk)
bir tutam dereotu ,tuz

Yapilisi
Eti guvecde yada kalin tabanli bir tencerede iyice kavurun
Yemeklik dogranmis sogan,sarimsak ve biberi ilave edin soteleyin
Dorde bolunmus mantar ve iri dogranmis kabaklarida ekleyin
Bir kac dk sotelemeye devam edin salcasini ekleyip kavurun
Domatesleri ve dere otunuda ilave edip tuzunu ekleyin
Karistirmadan uzerine cok az su ilave edin kisik ateste
pisirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder