Annem aslen Gumushane'li odugundanmidir nedir
Karadeniz lezzetlerine pek asina damak tadim.
Hos bir lezzet, ustelik uzum yapragindan daha
kolay sariliyor.
MALZEMELER
1 bag karalahana yapragi
250 gr yagli kiyma
1 su bardagi pirinc
1 kuru sogan
1 domates
1 tutam dereotu
1 yemek kasigi biber salcasi
yarim cay bardagi zeytin yagi
tuz ,karabiber (cok az)
YAPILISI
Tencerede suyu kaynatin,yikadiginiz yaparaklari
5 dk haslayin.Suzup alin sogusun.
Baska bir kaseye kiymayi,pirinci(yikanmis suzulmus)
sivi yagi, yemeklik dogranmis
soganlari,kucuk dogranmis domatesi,kiyilmis dere
otunu, salcayi ve baharatlari koyup karistirin
Avuc ici buyuklugundeki yapraklara icten koyup
sarin.(yapraklar buyuk ise ikiye kesebilirsiniz)
Tencereye dizip uzerini basacak kadar sicak
su ilave edip 25-30 dk orta ateste pisirin.
Biraz sogutup oyle servis yapin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder