Bugun misafirlerim vardi, onlar icin hazirladigim kucuk bir ikram sofrasi ve yeni 3 tarif.
Zeytinyagli yaprak sarmasi
500 gr salamura uzum yapragi
1 su bardagi pirinc
1 buyuk boy kuru sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim yemek kasigi biber sacasi
2 yemek kasigi kus uzumu
2 yemek kasigi dolmalik fistik
dere otu
3/4 su bardagi zeytinyagi
tuz,nar eksisi,yarim limon suyu
Yapraklar sicak su ile yikanir ve derin bir kapta sicak suya bastirilir(fazla tuzunu almasi icin
Pirincler yarim saat ilik suda islatilir ve suzulup bir kaba alinir
Sogan ince ince dogranarak ilave edilir
Yagi, salcasi ,kus uzumu ve fistigi katilip karistirilir
Dere otuda ince ince dograndiktan ilave edilir
Diger mazemelerde katildiktan sonra istege gore tuzu ayarlanir.
Yapraklar sudan suzulerek alinir
Ben elimin ortasina yapraklari yerlestirerek sariyorum.Yapragin sap kisim tarafina, yatay sekilde
bir tatli kasigi dolusu
ic harctan koyuyorum ve iki zit uclari harcin ustune dogru bukuyorum ve rulo yapiyorum
ayni islem bir zemin ustundede yapilabilir
Tencere yada dudukluye dikey olarak diziyorum.
Cok gevsek dizmeyin sekli dagilir.
Uzerine 2 su bardagi yada uztune cikacak kadar sicak su koyun
yaklasik duduklude 45 dk
tenceredede( yapragin sertligine bagli )olarak 1 saatte pisiyor.
Kisik ateste pisirirseniz ici cig kalmaz.
Peynirli pogca
yarim su bardagi sut
yarim su bardagi ilik su
2 yemek kasigi yogurt
yarim su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi instant maya
5 su bardagi un(biraz az yada cok olabilir)
ici icin beyaz peynir
maydanoz
uzeri icin 1 yumurta sarisi beyazi icine
Yumusak bir hamur yogurun(ne kadar yumusak olursa okadar iyi kabariyor)
Yaklasik 2 saat mayalansin
Sonra ceviz buyuklugunde hamurlar kopararak ortasina peynir koyup
hamurun kenarlarini ortada birlestirin
Birlesme yerleri altta kalacak sekilde tepsiye aralikli dizin
Uzerini strecleyip 1 saatte tepside mayalansin
Uzerine yumurta sarisi surup firinlayin(250 derecede yakalsik 45 dk)
Isterseniz corek otu veya susamla susleye bilirsiniz
Benim coooookkk begendigim bi salata hem cocuklarda yemekten hoslandiklari icin
cocuklu misafirler icin ideal.
Sehriyeli tavuk salatasi
1 su bardagi arpa sehriye
yarim tavuk gogus eti(haslanmis ve parcalanmis)
yarim su bardagi misir
taze sogan
maydonoz
dere otu
zeytin yagi limon tuz
Sehriyeyi 2 yemek kasigi sivi yagda kavurarak pembelestirin
Uzerine iki su bardagi sicak su ilave edip pilav gibi suyunu
cekene kadar pisirin
O sogurken yesillikleri dograyin
sehriye iliyinca eti yesillikleri
yagini ve limonunu ilave edin.
afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder