Cok lezzetli bir pilav tarifi.Ozellikle kalabalik misafirler icin ideal.Bu pilavi ablam cok daha lezzetli yapiyor ama simdilik benim tarifimle idare edin artik.
1 kg kuzu eti(et cesiti degisebilir)
2 su bardagi pilavlik bulgur
3-4 dis sarimsaK
1 yemek kasigi tereyagi
tuz, karabiber, kimyon
4 su bardagi su
Eti kusbasi dograyin ve suyu ilave ederek duduklu tencerede
haslayin.Baska bir pilav tenceresine bir yemek kasigi tereyagi
koyup eritin .Bulguru tencereye koyup uzerine haslanmis eti
suyu ile birlikte ilave edin.sarimsaklari ezip ilave edin.Tuz bi fiske
karabiber ve bi fiske kimyon da ekleyip karistirin.Kisik ateste
pilav suyunu cekene kadar pisirin.Ocagi kapattiktan sonra 15 dk
kapagini acmadan dinlendirin bu tane tane olmasini saglar.
haslayin.Baska bir pilav tenceresine bir yemek kasigi tereyagi
koyup eritin .Bulguru tencereye koyup uzerine haslanmis eti
suyu ile birlikte ilave edin.sarimsaklari ezip ilave edin.Tuz bi fiske
karabiber ve bi fiske kimyon da ekleyip karistirin.Kisik ateste
pilav suyunu cekene kadar pisirin.Ocagi kapattiktan sonra 15 dk
kapagini acmadan dinlendirin bu tane tane olmasini saglar.
Benim en sevdigim pilavlardan biridir.
AFIYET OLSUN.
AFIYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder