Yapilisi biraz mesakkatli fakat yemesi cok suratli
enfes bir yoresel lezzet.Elimden geldigince aciklamaya
calisacagim.
Once disi icin gerekenler
2 su bardagi ince bulgur
1/2 su bardagi irmik
2 yemek kasigi un
2 yumurta
1 yemek kasigi biber-domates salcasi
Kimyon,karabiber(bir kay kasigindan az)
tuz
Islatmak icin su
Ben cok asiri yoguramiyorum bu yuzden once sicak su ile
islatiyorum(su bulgurla ayni olcude)
Bulgur islatildiktan sonra un,irmik,yumurta,salca
baharatlari katip guzelce yogurun
Hamursu bir kivam almasini saglayin
Cok sert olmasin,su ilave edebilirsiniz.
Uzerini nemli bir bezle kapatin.
Ici icin
Yarim kilo az yagli kiyma
1 buyuk sogan
1 su bardagi az iri ogutulmus ceviz
tuz, pul biber
isterseniz bir tutam maydanoz
Soganlari yemeklik dograyip yagda kavuruyoruz.
Kiymayida iyice pisinceye kadar kavurup tuz,ceviz
ve biberini katip sogutuyoruz.
Bulgur hamurundan cevizden buyuk toplar koparin
(Yaniniza bir kase su alin)
Yuvarlayin ve yumurta gibi ovallestirin.
Elinizi suya batirarak bas parmaginizla icini genisletin
Koftenin duvari ne kadar ince olursa o kadar iyi.
icine harctan koyup agiz kismini kapatin.
Tamamen kapansin catak kalmasin
Sekil verin.
Yaklasik 35 tane cikiyor
Buzlukta saklayabilirsiniz.Sadece kizartmadan once
buzunun tamamen erimesi gerekiyor.
Yagda ara ara cevirerek(catlamamasi icin)kizartin
Limon veya salcali sosla servizs yapin.
Bu isin asil usdadi kayinvaldemdir, benimki daha ciraklik
safhasinda ama yiyenler cok begeniyorlar.Bu da onlarin
hos gorusunden....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder