31 Mayıs 2012 Perşembe
Etli Biber Dolmasi
Amerikanin neyi meshur derseniz "obezi" derim.Yasam standartlarindan
ve beslenme seklinden dolayi burda kilo cokkk ciddi bir problem.
Bu yuzden burda sebze ve meyvelerde biraz obez.Bunlar buldugum en
fit biberlerdi.Hos ben ic biraz fazla oldugu icin araya patlicanda ilave etsemde
asil tarif biber dolmasi.....
yaklasik 10-12 dolmalik biber
1 su bardagi pirinc
1 buyuk boy kuru sogan
1 buyuk boy domates
250 gr az yagli kiyma
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
yarim su bardagi zeytinyagi
1 tutam dere otu
1 cay kasigi pul biber (istege bagli)
bir fiske karabiber
tuz
Biberlerin icleri temizlenip yikanir
Bir kaba kiyma, yemeklik dogranmis sogan,yikanip
suzulmus pirinc ,kiyilmis dere otu ve diger mazemeler
konuup iyice karistirilir.
Karisim tatli kasigi yardimiyla biberlerin ortasina kadar
doldurulur
Tencereye dik bir sekilde dizilir iki su bardagi su ilave
edip yaklasik 45 dk kisik ateste agzi kapali sekilde
pisirilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder