12 Ağustos 2012 Pazar

Etli Yaprak Sarmasi



Daha once zeytin yagli sarma tarifini yayinlamistim
Bu onun etli versiyonu.Yumusacik doyurucu bir lezzet.
Yapilisi
Yarim kilo yaprak icin;
1 su bardagi pirinc,yikanmis
1 kuru sogan, kucuk dogranmis
1 domatesin rendesi
250 gr iyi cekilmis yagsiz kiyma
1 su bardagi zeytin yagi
1 yemek kasigi nar eksisi
1 yemek kasigi domates salcasi
Bir tutam ince kiyilmis dereotu
tuz ,baharat

Ic harcini hazirladiktan sonra istediginiz buyukluk
ve uzunlukta yapraklari sarin.Dik sekilde tencereye dizin
Ustu basasi su ilave edip kisik ateste pisirin.
Limon ile servis yapin.
(detayli tarif zeytin yagli sarma tarifinde var)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder