24 Ağustos 2012 Cuma

Kuru Köfte



"Hmmmm ne kadarda lezzetli kokuyolar...."
Iste benim buyuk oglumun sevinc cumlesi.Malum
cocuklarin sevdigi yemeklerden biridir et koftesi.
Hem ana menuler icin hemde aparatif olarak hazirlanabilir.
Bu da benim ev yapimi koftem...

MALZEMELER
Yarim kilo az yagli kiyma
1 cay bardagi ekmek ici
1 kucuk sogan rendelenmis
 Bir tutam maydanoz ince kiyilmis
2 yumurta
1 yemek kasigi su
1 cay kasigi pul biber
Karabiber,kimyon,nane,tozbiber,yenibahar
(birer fiske yani parmak ucuyla)
Kizartmak icin;
2 yemek kasigi sivi yag

Butun malzemeleri karistirip yogurun
Ekmek icinin ozlesmesi icin 15 dk dinlendirin
Ceviz buyuklugunde toplar yapip
avuc ici ile bastirarak duzlestirin ve yaptiginiz kofteleri
ust uste gelmiycek sekilde dizin.
Genis bir tavaya yagi koyun ve yagi  tavanin her
yerine yaymaya calisin( tavayi hareket ettirerek)
kofteleri dizin.Alt ust ederek kizarana kadar pisirin
Orta ateste pisirirseniz icleri cig kalmaz.
Ister ekmek arasi ister pilav ustu ,kofteniz hazir efendim....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder